7 Mart 2009 Cumartesi

LÜTFEN EKRANA TÜKÜRMEYELİM! RİCA EDİYORUM

Başarısız nü ressamı, darbecilerin en moronu ve 'demokrasi kahramanı' kankası... Evlerden uzak olsunlar...

Kenan Evren'in adı okullardan -galiba- kaldırılıyor.
Evren yerine Erdal Eren koyulmasını bekliyoruz

İzmir İl Genel Meclisi, '12 Eylül' ve 'Evrenpaşa' ilköğretim okullarıyla Kenan Evren Anadolu Lisesinin adının değiştirilmesi için 'temenni' kararı aldı.
Alınan bilgiye göre, İzmir İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Gülşen Korkmaz Kahraman, 12Eylül 1980 askeri darbesinin ülke demokrasisini kesintiye uğrattığını; insanlara zulüm ve baskılar yapıldığını söyledi. O dönemde 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 650 bin kişinin gözaltına alındığını savunan Kahraman, şöyle konuştu:
'Toplumda böylesine ağır tahribata neden olan bir darbenin ve darbecilerin isimleri okullarımıza verilmiş, tarihimizdeki bu karaleke ölümsüz kılınmaya çalışılmıştır. Demokrasinin beşiği olan İzmir'de Narlıdere 12 Eylül ve Yamanlar Evrenpaşa ilköğretim okullarıyla, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bugün gerçek darbeciler halen Cumhuriyet balolarına davet ediliyorken, ülkede sahte darbeciler yaratıldı ve bu insanlar işlenmeyen bir suçun bedelini şimdiden ödemeye başladılar. Uzun gözaltılar, iddianame tekniğine aykırı iddianameler, neyle suçlandıklarını bilmeden tutuklanıp halen de haklarında iddianame düzenlenmeyen insanlar var. Eğer hepimiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinden yanaysak, darbenin ve darbecilerin izleri en azından güzel İzmirimiz'den, okullarımızdan silinsin ve o okullarda okuyan çocuklar, 'Bu 12 Eylül iyi bir şey olmalı ki okullarımıza ismi verilmiş' diye düşünmesinler.'
-KARAR OYBİRLİĞİ İLE-
Söz konusu okullara 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren, eski Gültepe belediye başkanlarından Aydın Erten ve şair Nazım HikmetRan'ın adlarının verilmesini öneren Kahraman, 'darbeler nedeniyle bukadar travma yaşamış bir ülkede yeni darbeler olmasın, sahte düşmanlar yaratmayalım' dedi.
Konuşmanın ardından İzmir İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz, darbe yıllarının kötü yıllar olduğunu, ancak okulların isimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmesinin uygun olacağını ifade etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Ali Naci Erdem'in de Gülşen Korkmaz Kahraman'ın konuşmasını destekleyici sözlerinin ardından, meclis üyeleri oy birliğiyle okul isimlerinin değiştirilmesi yönünde temenni kararı aldı

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kenan Evren'in adını,okullardan, yollardan ve yaşamın her alanından silmek;yetmez,onu ve avenesini bir halk mahkemesinde yargılayıp,gereken kamusal cezayı vererek,onların hepsini, Türkiye halklarının belleğinden de silerek, bu travmadan kurtulmak lâzım.Bu işi de yaşarlarken yapmakta fayda var.Çünkü biz, onların verdiği acıların hepsini canlı canlı yaşadık.

Adnan dedi ki...

Görüşlerinize katılıyorum. Ama adınızı yazmanızı da rica ediyorum... Esenlikler