27 Mart 2009 Cuma

HAMSİ DE KOYDUM... TA, TA... TAVAYA... SIÇRA...

Merhaba, anacığımın yemek numaları aklıma geldi. Bu hamsi işinde de pek mahirdi... Çok güzel bir pilaki tarifi veriyorum. Hem malzemeye, hem de dizilişe özen gösterirseniz harika oluyor. Afiyet olsun.
Hamsi Pilaki (kaşarlı)
Malzeme : (4 kişilik )
½ kg hamsi
1 kuru soğan
Domates (iri, olgun)
2 adet yeşil biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
100 gr eski kaşar
Tuz Karabiber
Yapılışı :
Hamsileri kılçıklarını çıkararak temizle, yıka, durula... Kapaklı teflon tava veya pilav tenceresine yağı koy... Yemeklik kıyılmış soğanı öldür... Küçük doğranmış yeşil biberi ve domatesi ekle, az daha kavur... Malzemenin birazını bir kaba ayır... Hamsileri, kuyruk merkezde, yıldız gibi tavaya/tencereye diz... Kalan malzemeyi üste ser... Tuz ve karabiberi ekle... Kapağını kapat, kısık ateşte 10 dakika pişir... Rendelenmiş kaşarı üstüne serp, 5 dakika daha pişir... Sıcak olarak servis yap...
NOT: Fotoğrafın yerinde bambaşka ve çok hoş bir fotoğraf olacaktı. Olamıyor... :-)

Hiç yorum yok: